O Școală pentru viitorul comunității!
Bun venit!
Fondat în 1920, Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” este o școală mare cu tradiție, ce oferă un curriculum liceal pentru profilul Tehnic, Servicii și Teoretic, copiilor cu vârste între 14 si 19 ani. Elevii noștri ating standarde de competențe profesionale și academice foarte înalte. Oferim de asemenea, un program extracurricular atrăgător. Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” din Pașcani este și dorește să rămână cea mai prestigioasă instituție de învățământ tehnic și economic preuniversitar din județul Iași (exclusiv municipiul Iași) și să se califice printre primele colegii tehnice din România, prin conținutul și modernitatea procesului de învățământ, implicarea în raporturi de parteneriat cu mediul economic și social din comunitate.Ultimele știri publicate
- Anunț selecție elevi, participanți proiect Erasmus +, Learning Teaching Training, 4-8 noiembrie 2024, Pașcani
- Meniu cantină Unirea 2024-2025
- Rezultatele finale concursului de ocupare a posturilor didactice în vederea angajării 2024
- Rezultatele proba scrisă a concursului de ocupare a posturilor didactice în vederea angajării 2024
- Rezultate selecție dosare concurs ocupare posturi vacante 2024
Proiecte
Anunțuri
Orar Elevi
Oferta Educațională
Activități
Ecogames in my Curriculum
cod. 2021-2-PL01-KA220-SCH-000050266
Întâlnirea finală Adana - Turcia februarie 2024
Întâlnirea finală a proiectului
Întâlnirea finală la fața locului a fost organizată la Adana de AIE în februarie 2024, cu scopul de a finaliza activități precum controlul bugetului, colectarea și diseminarea rezultatelor și demonstrarea rezultatelor. Această întâlnire finală a fost crucială, deoarece am colectat rezultatele realizărilor noastre și le-am prezentat unui public larg. În primul rând, la Adana a avut loc o conferință, în cadrul căreia au fost promovate și diseminate „EcoJocuri cu pachete verzi” și „Ghidul verde”. În cadrul conferinței, participanților li s-au prezentat jocurile culese de pe platforma digitală și planurile de lecție din Ghidul Profesorului și au primit informații și sfaturi cu privire la utilizarea și beneficiile acestor produse. Ulterior, rezultatele proiectului, „Ecogames with Green Packs” și „Green Guidebook”, au fost prezentate Direcției Provinciale Adana pentru Educație Națională și Direcției Raionale Çukurova, asigurând astfel transferabilitatea și sustenabilitatea pe termen lung a rezultatelor proiectului, crearea unei posibile cooperări viitoare și potențial influențare a politicilor educaționale.
3.LTTA Salacgriva - LETONIA septembrie 2023
Dezvoltarea pachetelor de activități și jocuri în aer liber
Ultima activitate a proiectului nostru numită Ecogames in my Curriculum, la care asociația noastră este partener, a avut loc la Limbazi, Letonia, în perioada 18-22/09/2023. Elevii noștri, care au cunoscut-o pe mama natură și au învățat despre ecologie prin jocuri distractive, au învățat distrandu-se Partenerii școlii au participat la a 3-a întâlnire LTTA a proiectului nostru cu elevii lor. Pentru că acum era timpul să jucăm jocurile pe care le-am creat. În această mobilitate de învățare-predare, în care au fost implementate zeci de jocuri și s-au realizat aplicații pilot, au fost implementate împreună cu studenții noștri jocuri bazate pe natură concepute în diferite discipline.
Întâlnire Adana - Turcia iunie 2023
Urmărire și monitorizare
Prima întâlnire intermediară a proiectului nostru a avut loc la școala parteneră a proiectului, Liceul Salbaș Anatolian din Adana/Turkie. Prima zi a întâlnirii de 3 zile a început cu primirea călduroasă a studenților și colegilor noștri turci, introducerea școlii și discursurile de deschidere. Ulterior, participanții au fost informați despre cultura și istoria turcă prin dansuri populare, cântece, mese, turul orașului Adana și vizita la muzeul Adana. Apoi, a fost scrisă o evaluare intermediară și un raport de progres al proiectului nostru. S-au schimbat idei cu privire la designul produselor noastre finale, „Ecogames with Green Packs and Green Guidebook”. Diviziunea muncii între parteneri a fost structurată. În ultima zi a întâlnirii a fost vizitată o expoziţie de artă, care a expus lucrări de artă realizate de elevii Liceului Salbaş Anatolian pe parcursul unui an, în cinstea proiectului nostru.
2.LTTA Brindisi - Italia martie 2023
Dezvoltarea de Ecojocuri digitale
Dezvoltarea de Ecojocuri digitale a fost axată pe tema apei în evenimentele de la Brindisi. Jocul de interior "The Mystery of Castel del Monte" a combinat elemente de istorie și artă, explorând patrimoniul UNESCO și stimulând dezbateri prin gamificare pe tema istoriei controversate a Castelului del Monte. De asemenea, au fost organizate jocuri în aer liber, inclusiv o cursă de ștafetă pentru recrearea unei hărți a grădinii Monumentului Marinarului și un joc de echipă pentru marcarea și interpretarea unor repere naturale și create de om pe o hartă nou creată. Atelierele desfășurate în cadrul evenimentului au acoperit aplicații de învățare bazată pe joc, precum Genially, Nearpod, TinkerCAD și Cospaces.
1.LTT Pașcani - România septembrie 2022
Dezvoltarea eco-conștientizării și ideilor de eco-școlarizare
Colegiul „Unirea” a găzduit primul eveniment LTT al proiectului Erasmus+ „Ecological Games in My Curriculum” sub titlul „Dezvoltarea eco-conștientizării și ideilor de eco-școlarizare”. Programul a inclus cinci zile de activități , in prima zi derulându-se o expoziție cu tema economiei circulare și prezentarea kiturilor „zero deșeuri” dezvoltate de companiile membre ale clubului antreprenorial. Participanții, împreună cu partenerii de proiect, au luat parte la sesiuni de formare în domeniul afacerilor economiei circulare și la o prelegere despre reducerea risipei alimentare. Au avut loc și workshop-uri despre „Electricitate din surse regenerabile” și expoziții ale cluburilor de robotică și modelare 3D. Fiecare echipă din cinci țări partenere a participat la activități legate de plantarea de stejari în curtea școlii și grădinăritul în ghivece reciclabile. De asemenea, au avut ocazia să învețe despre istorie în aer liber la situl arheologic Cucuteni și să participe la ateliere de lucrări cu lut. Delegația a vizitat și instituții academice precum Universitatea de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași și Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”, unde au avut loc ateliere despre energie regenerabilă și analiză chimică a alimentelor. În cadrul excursiilor ulterioare în Cheile Bicazului, Parcul Natural Vânători din Neamț și muzeele din Iași, participanții au continuat să exploreze cultura și tradițiile României. Prin aceste activități, proiectul a promovat conștientizarea mediului și educația ecologică într-un mod interactiv și captivant.
1.TPM Wołomin- POLONIA iunie 2022
Primul TPM al proiectului
Primul TPM, care a avut loc în Polonia în iunie 2022, a fost organizat de școala primară poloneză nr. 7 din Wołomin. Scopul său a fost de a împărtăși culturile, opiniile și așteptările noastre între parteneri pentru a ne cunoaște mai bine și pentru a planifica activitățile și termenele limită viitoare. La această primă întâlnire, partenerii au încheiat acorduri pe termen lung privind organizarea generală a proiectului. Coordonatorul polonez a prezentat sistemul de învățământ polonez, elevii polonezi au pregătit prezentări despre oraș și școală. Au avut loc întâlniri și discuții despre sistemul de învățământ polonez și domeniul de aplicare al jocurilor bazate pe ecologie, activitățile pe care le oferă, dificultățile și facilitățile în acest sens. Participanții au discutat despre posibilitățile rezultatelor proiectului și modalitățile de atingere a obiectivelor proiectului și împărțirea bugetului. A fost și întâlnirea în care partenerii au cunoscut cultura și tradițiile poloneze. Elevii și profesorii polonezi au prezentat programul artistic tradițional. Partenerii au participat și la lecția de ecologie a mediului organizată de profesorii și elevii din învățământul primar, pe tema micro-plasticului. A avut loc și o sesiune de plantare de copaci în care fiecare partener a plantat câte un copac de magnolie. Profesorii au participat la atelierul „My Eco-Bag”, activitate în care fiecare profesor a trebuit să folosească simbolurile propriei țări pentru a-și finaliza munca. In cadrul acestei vizite a fost organizata si excursia la Cracovia - fosta capitala a Poloniei si Varsovia - actuala capitala. Profesorii au avut ocazia să învețe istoria poloneză și să se întâlnească cu tradițiile și dansurile poloneze în timpul atelierului de dans. Primul TPM a fost momentul în care partenerii au legat primele legături de prietenie.
Anunț selecție profesori în vederea participării la mobilitatea ERASMUS+ ”Ecogames in my Curriculum”, Adana - TurciaAnunț selecție profesori în vederea participării la mobilitatea ERASMUS+ ”Ecogames in my Curriculum”, Brindisi - Italia
Sondaj de opinii
Colegiul Tehnic de Căi Ferate "Unirea" 2023