O Școală pentru viitorul comunității!

Bun venit!

Fondat în 1920, Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” este o școală mare cu tradiție, ce oferă un curriculum liceal pentru profilul Tehnic, Servicii și Teoretic, copiilor cu vârste între 14 si 19 ani. Elevii noștri ating standarde de competențe profesionale și academice foarte înalte. Oferim de asemenea, un program extracurricular atrăgător. Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” din Pașcani este și dorește să rămână cea mai prestigioasă instituție de învățământ tehnic și economic preuniversitar din județul Iași (exclusiv municipiul Iași) și să se califice printre primele colegii tehnice din România, prin conținutul și modernitatea procesului de învățământ, implicarea în raporturi de parteneriat cu mediul economic și social din comunitate.

Orar Elevi

Oferta Educațională

Home Euroscoala
Imprimare

EUROSCOLA, la final de proiect
Pe 20 ianuarie 2017, echipa Colegiului Unirea va fi prezentă la Ziua Euroscola de la Strasbourg. Pregătirea acestui proiect a început încă din luna iunie 2016 cu o serie de activități desfășurate conform regulamentului competiției. Tema Concursului Național Euroscola inițiat de către Biroul de Informare al Parlamentului European în România în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice este criza refugiaților într-o Europă a valorilor. Printre activitățile deosebite desfășurate de echipa noastră, în vederea câștigării acestui concurs s-a aflat piesa de teatru Prietenie fără frontiere. Montarea, semnată de elevii noștri, a înlesnit, de altfel, prezența echipei colegiului la Strasbourg, evocând iubirea, prietenia, respectul și toleranța. Tema piesei surprinde original și profund criza de identitate pe care o traversează orice persoană care, din diverse motive, este nevoită să-și părăsească țara și să pornească în căutarea altui loc care să-i ofere stabilitate și siguranță.Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova participarea lor la construcția Uniunii Europene.

 

 

 

  • Activitate desfasurata la Ziua Mondiala a Educatiei 2016
  • Prietenie fara frontiere" de Ziua Mondiala a Educatiei, la Colegiul Unirea Echipa CT Unirea – Euroscola a pus în scenă piesa ”Prietenie fără frontiere”, o piesă despre iubire, prietenie, respect și toleranță, despre criza de identitate pe care o traversează orice persoană care, din diverse motive, este nevoită să-și părăsească țara și să pornească în căutarea altui loc care să-i ofere stabilitate și siguranță. Această criză de identitate este și mai acut trăită de tânăra generație, de copii, de adolescenți, care percep stabilitatea unei vieți din perspectiva faptului că sunt sau nu alături de părinți, că au parte sau nu de jocurile copilăriei sau de posibilitatea de a-și împlini visele.


 

Sondaj de opinii

Imi place Colegiul Tehnic CF "Unirea" Pascani
 

Facebook
Colegiul Tehnic de Căi Ferate "Unirea" 2023