O Școală pentru viitorul comunității!

Bun venit!

Fondat în 1920, Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” este o școală mare cu tradiție, ce oferă un curriculum liceal pentru profilul Tehnic, Servicii și Teoretic, copiilor cu vârste între 14 si 19 ani. Elevii noștri ating standarde de competențe profesionale și academice foarte înalte. Oferim de asemenea, un program extracurricular atrăgător. Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” din Pașcani este și dorește să rămână cea mai prestigioasă instituție de învățământ tehnic și economic preuniversitar din județul Iași (exclusiv municipiul Iași) și să se califice printre primele colegii tehnice din România, prin conținutul și modernitatea procesului de învățământ, implicarea în raporturi de parteneriat cu mediul economic și social din comunitate.

Orar Elevi

Oferta Educațională

Home Mănânc sănătos!
Imprimare

La începutul acestei săptămâni în şcoala nostră a vut loc concursul ”3,3 - Mănânc sănătos!" (O alimentație sănătoasă), activitate ce a vizat atât elevii, cât și familiile acestora și profesorii școlii. Tema competiției de gătit a fost produse sănătoase de proveniență naturală preparate în cantina școlii.

Evenimentul a avut trei mari secțiuni: echipe ale claselor, echipe care să reprezinte familiile elevilor dar și echipe alcătuite din profesori. Fiecare echipă a avut 2 membri. Concurenții au participat fie la categoria salate de fructe/legume, fie la categoria aperitive ce nu necesită preparare termică, fie la categoria prăjituri care, de asemenea, nu necesitau coacere. Produsele propuse spre jurizare au fost preparate integral în cantina școlii, a fost necesar ca în compoziția lor să nu existe aditivi sau coloranți sintetici iar fructele și legumele utilizate să fie autohtone. Echipele le-au prezentat din punctul de vedere al ingredientelor și al modului de preparare membrilor juriului după care s-au oferit premii pentru fiecare secțiune și categorie în parte.

Activitatea face parte din proiectul „Ești ceea ce mănânci” început în noiembrie 2015 atunci când elevii și profesorii școlii au participat la o dezbatere privind stilul de viață sănătos. Pentru că se spune că ”gastronomia este arta de a folosi hrana pentru a crea fericirea” participanții au reușit să petreacă un timp de calitate împreună, să zâmbească, să fie creativi, să se bucure de frumusețea preparatelor create și de premiile obținute de ei sau de colegii sau profesorii lor dar mai ales sa reconstruiască relații, să lege prietenii și mai strânse și să realizeze că educația înseamnă o comuniune între toți actorii din ecuația școlii, părinți, profesori, elevi, rude ale acestora.

Punctajul obținut de echipe a fost foarte apropiat, competiția a fost strânsă, însă totul n-a fost decât un pretext pentru relaționare și zâmbet. Copiii s-au bucurat, astfel, mai mult de onoarea de le fi gustate și admirate produsele de către colegii lor, de către profesori sau de către juriu decât de ideea de a primi un premiu. Coordonatorul activității a fost Profesor Anicolaesei Alexandra.​

Poze

 

Sondaj de opinii

Imi place Colegiul Tehnic CF "Unirea" Pascani
 

Facebook
Colegiul Tehnic de Căi Ferate "Unirea" 2023