O Școală pentru viitorul comunității!

Bun venit!

Fondat în 1920, Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” este o școală mare cu tradiție, ce oferă un curriculum liceal pentru profilul Tehnic, Servicii și Teoretic, copiilor cu vârste între 14 si 19 ani. Elevii noștri ating standarde de competențe profesionale și academice foarte înalte. Oferim de asemenea, un program extracurricular atrăgător. Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” din Pașcani este și dorește să rămână cea mai prestigioasă instituție de învățământ tehnic și economic preuniversitar din județul Iași (exclusiv municipiul Iași) și să se califice printre primele colegii tehnice din România, prin conținutul și modernitatea procesului de învățământ, implicarea în raporturi de parteneriat cu mediul economic și social din comunitate.

Orar Elevi

Oferta Educațională

Home Proiecte Activitati
Imprimare

Colegiul Tehnic de Căi Ferate ”Unirea”, Pașcani –

EUROSCOLA 2018-2019

În perioada 15 iunie- 15 octombrie 2018, la Colegiul Tehnic de Căi Ferate ”Unirea”, Pașcani se derulează activitățile din cadrul Concursului național Euroscola, ediția a XI-a, organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România (BIPE), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale (MEN). Sub deviza ”Europa pentru noi”, această ediție își propune să conștientizeze avantajele pe care orice comunitate le poate avea, prin accesarea și implementarea unor proiecte cu finanțare europeană. Uniunea Europeană alocă sume importante pentru dezvoltare și pentru recuperarea decalajelor dintre regiuni, cu toate acestea cetățenilor le lipsesc adesea informații privind modul în care politicile europene influențează viața lor personală și a comunității din care fac parte. Având în vedere aceste aspecte dar și importanța dezvoltării durabile prin surse de energie neconvențională, elevii Colegiului Tehnic de Căi Ferate ”Unirea”, Pașcani și-au propus să promoveze unul din proiectele importante din această zonă, un proiect inedit, ce valorifică sursele solare și eoliene în iluminatul public.


Anunț Euroscola 2018-2019

Informații obțineți accesând următorul link: Euroscola 2018-2019


 1. ACTIVITATI DEDICATE ZILEI NATIONALE A ROMANIEI 2016


  În perioada 19 noiembrie – 29 noiembrie 2016 la colegiul nostru au avut loc mai multe activități dedicate Zilei Naționale a României din cadrul proiectului transdisciplianar Unitatea națională – un vis împlinit. Activitatile desfãşurate au fost următoarele: - Vizită de studiu la Suceava (19 noiembrie 2016), - Expoziție cu desene ale elevilor realizate utilizând tehnica grafică cu titlul „Personalitati ale Marii Uniri din anul 1918 “ (24 - 29 noiembrie 2016), - „1 decembrie – Ziua Marii Uniri“ – activitate cultural-artistică, dedicată sărbătoririi Zilei Naționale (29 noiembrie 2016). Coordonatorii activităților au fost profesorii Bugioeanu Gabriel, Spataru Ioan Mugurel și Hărățu Mihaela – consilier educativ .


 2. ACTIVITATI DEDICATE SAPTAMANII ANTREPRENORIATULUI


  În perioada 14-20 noiembrie 2016, la Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea”, Paşcani, s-a desfăşurat Săptămâna Antreprenoriatului. Obiectivul activităților din Săptămâna Mondială a Antreprenoriatului (GEW 2016) este sa încurajeze inițiativa tinerilor, abordarea practică a ideilor lor, să găsească utilitatea elementelor teoretice dobândite în școală la orele de antreprenoriat. Activitatea cu tradiție, a avut ca invitat în acest an, reprezentantul unei importante firme din Paşcani, și anume, antreprenorul Leonard Rusu de la S.C. NGM LEONARD SRL. În cadrul evenimentului „101 Antreprenori la clasă”, elevii din clasele a XI-a D și a XII-a C, sub coordonarea doamnelor profesor Daniela Orăşanu, Iuliana Costea și Mirea Carmen, au participat la dezbateri pe teme antreprenoriale, abordând subiecte legate de crearea de locuri de muncă, stimularea creșterii economice și extinderea bunăstarii umane în general.


 3. ACTIVITATI REALIZATE DE "BALUL BOSTANEILOR" 2016


  Colegiul Tehnic de Căi Ferate ”Unirea”, Pașcani a organizat sâmbătă, 5 noiembrie, 2016, începând cu ora 10.30, în Sala de spectacole a Clubului Copiilor Pașcani, Balul Bostăneilor 2016, spectacol - concurs ajuns în acest an la cea de-a X-a ediție.
  Tema pe care organizatorii au ales-o în acest an a fost dedicată tradițiilor strămoșești. Câstigătorii din acest an au fost următorii: Premiul I – Bostanul de Aur – clasa a IX-a F, profesor diriginte Elefteriu Crina Premiul al II-lea – Bostanul de Argint – clasa a IX-a E, profesor diriginte Luchian Maria Premiul al III-lea – Bostanul de Bronz – clasa a X-a H, profesor diriginte Isac Adina 4. ACTIVITATI DESFASURATE CU OCAZIA ZILEI MONDIALE A EDUCATIEI" 2016


  "Prietenie fara frontiere" de Ziua Mondiala a Educatiei Echipa CT Unirea – Euroscola a pus în scenă piesa ”Prietenie fără frontiere”, o piesă despre iubire, prietenie, respect și toleranță
  PRIETENI FARA FRONTIERE


 5. ACTIVITATI DESFASURATE IN SAPTAMANA "SCOALA ALTFEL"


  Club de lectură  Lectie de Istorie cu invitat din Republica Moldova  Valorile familiei in societatea contemporana  Alimentatie sanatoasa  Activitati sportive  "Sa ne ajutam aproapele 6. SIMPOZION NAŢIONAL ”Creativitate în educaţie şi formare profesională”, 2016


  Simpozion 2016

 7. Campanie Antidrog


  O tradiție a școlii noastre este și derularea, în fiecare an școlar, a unui seminar pe marginea uneia dintre temele propuse de Agenția Națională Antidrog. Elevii noștri s-au implicat în campanii pentru marcarea Zilei Mondiale şi Naţionale Fără Tutun şi a Zilei Internaţionale de Luptă Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri.Astfel s-au organizat o serie de activități ce au avut ca scop informarea şi educarea tinerilor ce studiază in unitatea noastra de invățamant, asupra efectelor nocive ale consumului de droguri.La manifestare au fost prezenți reprezentanții Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Iaşi. Activitățile de informare – educare – conștientizare, din cadrul proiectului “Drogurile și tinerii”, au fost moderate de către coordonatorii C.P.E.C.A. doamna psiholog Ciobanu Ana Maria și domnul comisar Perianu Sorin.


 8. Le pouvoir des mots – Puterea cuvintelor


  Începând de luni, 21 martie 2016, la CF Unirea s-a dat startul pentru o serie de activități dedicate Francofoniei. Astfel, elevii, alături de profesorii de limba franceză, au vizionat filme în limba franceză, au confecționat afișe cu tema “Le pouvoir des mots – Puterea cuvintelor”. De asemenea s-au organizat dezbateri cu privire la simbolurile principale ale Franței: gastronomie și vinuri, muzică si film, arhitectură, etc. Activitățile vor continua pâna la sfârșitul săptămânii, într-o atmosferă placută, asigurată până și de muzica în limba franceză care se va auzi toată săptămâna la radio-ul școlii.


 9. Let's dance together!


  Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, se pregătește pentru Ziua Internațională a Dansului. Ieri, elevilor și profesorilor li s-a oferit o alternativă frumoasă la sedentarism: dansul – un preambul la sărbătoarea ce va avea loc pe 29 aprilie.Activitatea "Let's dance together!" - "Haideti sa dansam impreuna!" a fost organizata la initiativa consilierului educativ profesor Mihaela Haratu care, impreuna cu toti colegii de la catedra de sport, au promovat evenimentul in scoala. Ashley si Sebi, dansatori profesionisti, cu experienta in entertainment in Laponia, Grecia si Marea Britanie, au oferit un curs de dans demonstrativ, interactiv, in care au implicat elevii si profesorii, reusind sa fie imitati cu usurinta si totodata, sa starneasca interesul pentru dansul sportiv sau modern.

  Astăzi, la colegiul nostru, elevilor și profesorilor li s-a oferit o alternativă frumoasă la sedentarism: dansul – un preambul la Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită, în fiecare an, pe 29 aprilie.
  Activitatea, cu titlul “Let’s dance together! - Haideți să dansăm împreună!”, a fost organizată la inițiativa consilierului educativ, profesor Mihaela Hărățu, care, împreună cu toți colegii de la catedra de sport, au promovat evenimentul în școală. Ashley și Sebi, dansatori profesioniști, cu experiență în entertainment în Laponia, Grecia și Marea Britanie, au oferit un curs de dans demonstrativ, interactiv în care au implicat elevii și profesorii, reușind să fie imitați cu ușurință și totodată, să stârnească interesul pentru dansul sportiv sau modern.


 10. Global Action Days


  În data de 22 martie 2016, când s-a sărbătorit Ziua Mondială a Apei, membrii catedrei de geografie ai colegiului nostru, însoțiți de un grup de elevi, s-au deplasat în zone ale Pașcaniului puternic afectate de alunecări de teren sau de erodarea solului.

 11. ECO MARTISORUL UNIRIST


  Tradiții vechi, autentice, românești readuse, și în acest an, în actualitate la colegiul nostru. Elevi pricepuți ai școlii au meșteșugit de zor începând cu 24 februarie,de Dragobete, când a avut loc o expoziție de felicitări în cadrul activității Dragostea vorbește în toate limbile – ediția a II-a.Munca lor a continuat și în luna martie. Mărțișoarele eco au fost la confecționate cu mare migală, întrucât s-au folosit doar materiale reciclabile sau hârtie.Atât pentru expoziția de felicitări cât si pentru cea de mărțișoare, elevii au folosit tehnica Quilling, s-au ajutat de tot felul de capace, fire textile, bucăți de plastic sau de carton, fructe, legume sau flori uscate. Aceste activități au fost inițiate și coordonate de membrii catedrei de limbi străine ai colegiului nostru.


 12. SCOALA PARINTILOR UNIREA


  Proiectul ”Școala părinților Unirea” aduce împreună părinți, profesori și elevi. Ne propunem să valorificăm capitalul social familial cu cel școlar în beneficiul elevilor de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate ”Unirea”, Pașcani. Proiectul își propune mai multe tipuri de activități. Prima activitate a avut loc sâmbătă 20 februarie 2016, sub forma unui lectorat cu tema ”Motivarea tinerilor privind educația”. Au participat aproximativ 50 de părinți ai elevilor de clasa a IX-a de la profilul Tehnic.Acţiunea a fost organizată cu ajutorul directorului Orășanu Daniela, profesorilor Bugioeanu Gabriel, Anicolaesei Alexandra, şi al bibliotecarei Doinița Pletea,coordonator proiect prof Claudiu Timofte.
 13. Cu dor de Eminescu

  Cu dor de Eminescu au fost pe 15 ianuarie 2016 elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate Unirea, Paşcani.
  Ca în fiecare an, mijlocul lui gerar ne oferă binecuvântatul prilej de a ne reîntâlni cu Eminescu, la data naşterii sale, pe 15 ianuarie. În amintirea poetului îndemnul dascălilor a fost ca tânara generaţie să zăbovească preţ de câteva clipe pentru a deveni cu toţii părtaşi la nemurire.
  Manifestarea dedicată sărbătoririi a 166 de ani de la naşterea poetului naţional dar şi Zilei Culturii Naţionale a cuprins un montaj literar-muzical pe versuri eminesciene, vernisarea unei expoziţii de desene inspirate de creaţia eminesciană, prezentarea unor momente inedite din viaţa şi activitatea marelui poet şi un concurs de cunoaştere a operei eminesciene. Din cuprinsul montajului literar-muzical amintim că elevii de clasa a VIII-a au recitat un fragment din inedita creaţie Călin (file din poveste), cei de la clasa a XI-C s-au gândit că meditaţia asupra condiţiei omului şi soarta geniului, teme ale poeziei Luceafărul, ar însemna o reală atracţie pentru publicul prezent dacă versurile sale ar căpăta un alt parfum decât cel naţional prin interpretările în limba franceză, engleză, latină, italiană, spaniolă şi rusă, iar alte două eleve de liceu au amintit de elogiul valorilor istoriei naţionale, de patriotismul ardent prezent în poemul eroic Scrisoarea a III-a dar şi de conturarea misiunii artistului în lume în arta poetică eminesciană Numai poetul…. Ansamblul coral al colegiului a sensibilizat, de asemenea, inimile celor prezenţi prin interpretarea deosebită a binecunoscutelor piese Pe lângă plopii fără soţ, De ce nu-mi vii? şi Eminescu (versuri Grigore Vieru, muzica Doina şi Ion Aldea-Teodorovici).
  Momentele artistice au fost moderate de eleva Amarei Claudia de la clasa a XI-a C. Prezenţa la eveniment a unui auditoriu numeros (elevi, cadre didactice şi părinţi) este prin ea însăşi o probă atât a interesului pentru valoarea mereu contemporană a spiritului eminescian cât şi a modului profesionist în care “artiştii” au fost pregătiţi de către profesorii catedrei de limba şi literatura română (Isac Adina Maria, Iftimi Ana, Tataru Anca, Mangalagiu Toma, Raicu Elena)

    14. UNITATEA NAŢIONALĂ – UN VIS ÎMPLINIT

  În săptămâna 18 ianuarie – 24 ianuarie 2016 la Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea“ s-au desfăşurat activitățile cu tema „Alexandru Ioan Cuza şi Unirea” din cadrul proiectului transdisciplinar ,,UNITATEA NAŢIONALĂ – UN VIS ÎMPLINIT”. Elevii, alături de profesorii îndrumători, şi-au propus sărbătorirea celor 157 de ani de la unirea Moldovei cu Țara Românească şi crearea statului modern român. Inițial statul nou format s-a numit Principatele Unite ale Moldovei şi Valahiei, cum hotărâseră Marile Puteri. Din 1862 s-a folosit oficial numele de România. Programul prezentat sub titlul „Mica Unire“ a fost unul complex, avându-se în vedere atât componenta ştiinţifică cât şi cea artistică. Astfel s-au realizat prezentări privind semnificația evenimentului, s-a interpretat sceneta istorică „Moș Ion Roată și Unirea“ scrisă de Ion Creangă, s-au vizionat înregistrări cu scenetele istorice „Moș Ion Roată şi Cuza Vodă“ şi „Ocaua lui Cuza“ interpretate de elevii şcolii în anii precedenți, s-au recitat poezii, iar corul şcolii, coordonat de domnul profesor Spataru Ioan Mugurel, a interpretat cântece populare şi patriotice. În cadrul activităților dedicate unirii Principatelor Române , s-a mai organizat expoziția ,,UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE” , s-a desfășurat concursul „Cine știe câștigă”: Unirea Moldovei cu Valahia - PRIMUL PAS SPRE ROMÂNIA şi s-au realizat vizite de studiu la Palatul lui Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa şi la Muzeul Unirii din Iași. Coordonatorii activității sunt profesorii de istorie Cojocariu Felicia, Bugioeanu Gabriel şi Spataru Ioan Mugurel.


   


 15. ZIUA EDUCATIEI

  5 octombrie, de la ora 12:15, la Colegiul Tehnic de Cai Ferate "Unirea" Pascani are loc activitatea "Profesorul iti da aripi, tu da-le culoare!", manifestare prin care se celebreaza Ziua Mondiala a Educatiei si a Profesorului. Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Scolar al Elevilor, consilierii educativi si profesorii Emilia Cosnita si Mihaela Haratu. De asemenea, profesorii Iuliana Gordin, Alexandra Anicolaesei si Daniela Diaconu sunt implicate in organizarea evenimentului.

  In mai multe tari, Ziua profesorului este destinata a fi ziua speciala de apreciere a cadrelor didactice. Din anul 1994, UNESCO a stabilit ca Ziua Internationala a Profesorului sa fie celebrata in fiecare an pe 5 octombrie. Este o ocazie ideala pentru ca toti participantii la actul educational, elevi, parinti, profesori dar si alti reprezentanti ai "cetatii", sa se bucure impreuna si sa-si exprime recunostinta pentru toate eforturile pe care fiecare dintre ei le depun intru desavarsirea formarii de oameni frumosi. In cadrul evenimentului participantii vor avea ocazia sa-i cunoasca pe cativa dintre fostii elevi ai colegiului, vizionand filmulete cu mesaje de la acestia sau ascultandu-le confesiunile chiar acolo, in sala de clasa, isi vor aminti de profesorii care le-au fost modele de conduita umana si profesionala, vor dezbate impreuna ce inseamna sa fii de nota 10 in ceea ce faci, in interiorul ecuatiei formarii si vor revedea, in amintire, profesorii celebri ai literaturii in cadrul unui concurs. De asemenea toti cei prezenti vor avea posibilitatea sa intre in inimile elevilor colegiului nostru, citindu-le gandurile cu privire la profesorii lor si la drumul cunoasterii, in general", spun organizatorii.


  Aparitii in presa: bzi.ro

 16. SALVATI LECTURA

  In cadrul proiectului"IMPACTUL LITERATURII ASUPRA RECEPTORULUI CONTEMPORAN"se desfasoara activitatea"SALVATI LECTURA". Prima editie a concursului s-a desfasurat deja pe parcursul lunii februarie. Citeste mai mult...
 17. SCOALA ALTFEL 2015

  Citeşte mai mult...
 

Sondaj de opinii

Imi place Colegiul Tehnic CF "Unirea" Pascani
 

Facebook
Colegiul Tehnic de Căi Ferate "Unirea" 2023