Motto:
Tradiţie si performanţă

O şcoală pentru viitorul comunităţii!

Bun venit!

Fondat în 1920, Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” este o şcoală mare cu tradiţie, ce oferă un curriculum liceal pentru profilul Tehnic, Servicii şi Teoretic, copiilor cu vârste între 14 şi 19 ani. Elevii noştri ating standarde de competenţe profesionale şi academice foarte înalte. Oferim de asemenea, un program extracurricular atrăgător. Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” din Paşcani este şi doreşte să rămână cea mai prestigioasă instituţie de învăţământ tehnic şi economic preuniversitar din judeţul Iaşi (exclusiv municipiul Iaşi) şi să se califice printre primele colegii tehnice din România, prin conţinutul şi modernitatea procesului de învăţământ, implicarea în raporturi de parteneriat cu mediul economic şi social din comunitate.

Oferta Educațională

Home
Colegiul Tehnic De Căi Ferate "Unirea"
Imprimare

Simpozion regional „Creativitate în educație și formare profesională” 2016


Perioadă înscriere: 01.04.2016 - 13.04.2016


Perioadă desfăşurare: 15.04.2016 - 18.04.2016


Simpozionul regional „Creativitate în educație și formare profesională” cuprinde mai multe secțiuni:


Concurs "Creative Business"


Concurs Creatii stiintifice si tehnice proprii


Concurs ,,Design your Computer'' - 2016


Concurs ,,Minti dezghetate''


Sectiune profesori Aspecte metodice ale formării competenţelor elevilor


fisa inscriere
 
Imprimare

UNITATEA NAŢIONALĂ – UN VIS ÎMPLINIT

În săptămâna 18 ianuarie – 24 ianuarie 2016 la Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea“ s-au desfăşurat activitățile cu tema „Alexandru Ioan Cuza şi Unirea” din cadrul proiectului transdisciplinar ,,UNITATEA NAŢIONALĂ – UN VIS ÎMPLINIT”. Elevii, alături de profesorii îndrumători, şi-au propus sărbătorirea celor 157 de ani de la unirea Moldovei cu Țara Românească şi crearea statului modern român. Inițial statul nou format s-a numit Principatele Unite ale Moldovei şi Valahiei, cum hotărâseră Marile Puteri. Din 1862 s-a folosit oficial numele de România. Programul prezentat sub titlul „Mica Unire“ a fost unul complex, avându-se în vedere atât componenta ştiinţifică cât şi cea artistică. Astfel s-au realizat prezentări privind semnificația evenimentului, s-a interpretat sceneta istorică „Moș Ion Roată și Unirea“ scrisă de Ion Creangă, s-au vizionat înregistrări cu scenetele istorice „Moș Ion Roată şi Cuza Vodă“ şi „Ocaua lui Cuza“ interpretate de elevii şcolii în anii precedenți, s-au recitat poezii, iar corul şcolii, coordonat de domnul profesor Spataru Ioan Mugurel, a interpretat cântece populare şi patriotice. În cadrul activităților dedicate unirii Principatelor Române , s-a mai organizat expoziția ,,UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE” , s-a desfășurat concursul „Cine știe câștigă”: Unirea Moldovei cu Valahia - PRIMUL PAS SPRE ROMÂNIA şi s-au realizat vizite de studiu la Palatul lui Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa şi la Muzeul Unirii din Iași. Coordonatorii activității sunt profesorii de istorie Cojocariu Felicia, Bugioeanu Gabriel şi Spataru Ioan Mugurel.

 
Imprimare

Cu dor de Eminescu

Cu dor de Eminescu au fost pe 15 ianuarie 2016 elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate Unirea, Paşcani.
Ca în fiecare an, mijlocul lui gerar ne oferă binecuvântatul prilej de a ne reîntâlni cu Eminescu, la data naşterii sale, pe 15 ianuarie. În amintirea poetului îndemnul dascălilor a fost ca tânara generaţie să zăbovească preţ de câteva clipe pentru a deveni cu toţii părtaşi la nemurire.
Manifestarea dedicată sărbătoririi a 166 de ani de la naşterea poetului naţional dar şi Zilei Culturii Naţionale a cuprins un montaj literar-muzical pe versuri eminesciene, vernisarea unei expoziţii de desene inspirate de creaţia eminesciană, prezentarea unor momente inedite din viaţa şi activitatea marelui poet şi un concurs de cunoaştere a operei eminesciene. Din cuprinsul montajului literar-muzical amintim că elevii de clasa a VIII-a au recitat un fragment din inedita creaţie Călin (file din poveste), cei de la clasa a XI-C s-au gândit că meditaţia asupra condiţiei omului şi soarta geniului, teme ale poeziei Luceafărul, ar însemna o reală atracţie pentru publicul prezent dacă versurile sale ar căpăta un alt parfum decât cel naţional prin interpretările în limba franceză, engleză, latină, italiană, spaniolă şi rusă, iar alte două eleve de liceu au amintit de elogiul valorilor istoriei naţionale, de patriotismul ardent prezent în poemul eroic Scrisoarea a III-a dar şi de conturarea misiunii artistului în lume în arta poetică eminesciană Numai poetul…. Ansamblul coral al colegiului a sensibilizat, de asemenea, inimile celor prezenţi prin interpretarea deosebită a binecunoscutelor piese Pe lângă plopii fără soţ, De ce nu-mi vii? şi Eminescu (versuri Grigore Vieru, muzica Doina şi Ion Aldea-Teodorovici).
Momentele artistice au fost moderate de eleva Amarei Claudia de la clasa a XI-a C. Prezenţa la eveniment a unui auditoriu numeros (elevi, cadre didactice şi părinţi) este prin ea însăşi o probă atât a interesului pentru valoarea mereu contemporană a spiritului eminescian cât şi a modului profesionist în care “artiştii” au fost pregătiţi de către profesorii catedrei de limba şi literatura română (Isac Adina Maria, Iftimi Ana, Tataru Anca, Mangalagiu Toma, Raicu Elena)
 
Imprimare

P.I.P.Discipline Tehnice

ANUL ȘCOLAR 2017-2018

Nr.

Crt.

Șef Catedră Secretar Membri Catedră
1 Cozmescu Bogdan Bîlcu Ioan

Bîlcu Ioan

Clim Radu

Cozmescu Bogdan

Huțanu Constantin

Pârlea Ioan

Rotariu Adrian

Timofte Claudiu Stelian

 

 
Imprimare
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1112131415UrmătorSfârşit »

Sondaj de opinii

Imi place Colegiul Tehnic CF "Unirea" Pascani
 

Facebook
Colegiul Tehnic de Căi Ferate "Unirea" 2018